Schermafbeelding 2016-05-22 om 17.03.50

Ik weet niet meer hoe ik terecht kwam bij dit filmpje van Simon Sinek. Maar ik zag het en het raakte me. En ik kan stellen dat het mijn leven veranderd heeft. Door dit filmpje is er een balletje gaan rollen. Bij mijn vorige werkgever zijn we een persoonlijk visiestraject gestart (en ik wil absoluut niet mijzelf alle credits toe-eigenen, blijkbaar was de tijd er rijp voor), maar door dat traject heb ik wel een bucketlist gemaakt. Ben ik weer gaan studeren. Doe ik dingen, die ik 5 jaar geleden echt niet gedacht had te gaan doen.

Dat persoonlijk visiestraject heeft me veel gegeven. Maar ik bleef zoeken. Ik had een hoger doel, gewaagd doel en wist waar ik goed in was. Maar, zoals Simon ook in dit filmpje zegt, “het voelde nog niet goed”.

Op vakantie in Finland in 2014 heb ik het boek gelezen van Simon Sinek “begin met het waarom”. En ik had weer een hallelujah moment. Heb ik mijn waarom gevonden? Nee, nog niet. Ik werk eraan. Ik ben bezig met de cursus “Start with why”. En denk er veel over na. Toets en probeer. Het heeft iets met positiviteit, gedrag, twinkelende oogjes, psychologie en grenzen oprekken te maken. Als ik hem weet, dan deel ik hem zeker.

Voor nu, ja ik ben groot fan van Simon Sinek. Ik gun iedereen de inzichten die ik zelf heb gehad. Maar er zijn talloze andere methodieken die misschien geschikter voor jou zijn. Naast de cursus van Simon Sinek, ken ik ook die van &Samhoud. Zij hebben ook een boekje met opdrachten etc., die heet “je bent wie je wordt’. Ken je zelf nog andere? Laat dan vooral een bericht achter!

Tagged with: , , , , ,