Dankbare mensen zijn gelukkiger, gezonder en hebben het gevoel zinvol te leven. Het helpt je om om te gaan met stress en kan zelfs een positief effect hebben op je hart. En er is een hele simpele activiteit die je dagelijks kan doen en je niet veel tijd kost, maar je al deze dingen oplevert!

Tis zelfs bewezen. Doe je dit een week lang, dan voelen die mensen zich gelukkiger, en dat gevoel blijft behouden tot een zes maanden later!

Dus, kleine moeite groot plezier. Maar wat moet je doen? Velen kennen het waarschijnlijk al: de drie-goede-dingen-per-dag. Schrijf elke dag, bijvoorbeeld voordat je gaat slapen, drie dingen op waarvoor je die dag dankbaar bent. Wat ging goed? Waar werd je vrolijk van? Waar was je dankbaar voor? Dat kun grote dingen zijn, maar juist ook kleine dingen!

Belangrijk: schrijf ze op! En bedenk ook waarom je er blij van werd of waarom je er dankbaar voor bent.

Na een week, lees even je boekje terug. Zie je een patroon? Hoe voel je je als je al die dingen terugleest?

Een week dit doen heeft al effect. Maar probeer er eens een gewoonte van te maken. Je zult zien dat het echt effect heeft en dat je er een beetje gelukkiger van wordt!

Tagged with: , ,