Iedereen kent ze: de gelukspoppetjes. Van die gekleurde poppetjes aan een touwtje. Ik deed mee aan de 21-days-of-kindness-challenge begonnen. De eerste uitdaging: laat wat geld achter in een snoepmachine, geef de barista bij je lokale koffiecounter 5 euro en vraag hem iemand een gratis koffie te geven of bak zelf een taartje en neem die mee voor een collega.

Mijn invulling: ik koop gelukspoppetjes bij de Wereldwinkel in Groningen en laat 10 poppetjes achter om weg te geven.

De weg ernaar toe was al geweldig. Ik voelde me een beetje zenuwachtig, vrolijk, blij en zelfs een beetje cheeky. Ik ging iets leuks doen! Bij de winkel aangekomen eerst nonchalant door de winkel. Durfde ik wel? Er waren best veel mensen in de winkel.

Goed. Gelukspoppetjes geteld. Naar de toonbank. Betalen. Wil je er een zakje om? Nee, ik wil graag dat je deze aan de volgende tien klanten geeft…

De dame die me hielp keek me even aan: Echt?
Ja.
De andere verkoopster: Nou! Dat is zo leuk! Daar word ik helemaal blij van!
Allebei een lach van oor tot oor. De klant na mij ook!
En wat anders kun je doen, dan ook lachen?

Een rimpel van positiviteit.
Ik hoop dat het ooit een vloedgolf wordt.

Tagged with: , ,