Iedereen is goed in iets, en als je dat doet leidt dat tot een positief gevoel. Vaker doen dus! Maar waar ben jij goed in?

Een team van psychologen heeft een overzicht ontwikkeld dat 24 karaktereigenschappen beslaat. Via www.viasurvey.org kun je een test doen (ongeveer 10 minuten kost het je) en je krijgt dan meteen je top 5 te zien. Uit onderzoek blijkt dat hoe meer jij je karakteristieke sterke punten inzet in je dagelijkse leven, hoe gelukkiger je wordt.

Je kunt activiteiten opzoeken die jouw sterke punten naar voren laten komen. Maar ook in vervelende klusjes, kun je zoeken naar wat jouw sterktes triggert. Een van mijn top 5 sterktes is bijvoorbeeld dat ik graag leer. Een saaie vergadering kan ik leuker maken voor mezelf door bijvoorbeeld een doel te stellen: te leren hoe verhoudingen onderling zijn en hoe die tot uiting komen. Of juist focussen op één persoon en erachter komen waar diegene het meeste verstand van heeft door heel aandachtig te luisteren, vragen te stellen of tijdens de pauze hem of haar even aan te klampen (wat weer leidt tot sociale contacten, en ja hoor, ook daar wordt je weer gelukkiger van). Zo kun je negatieve dingen in je leven proberen om te draaien naar iets positiefs.

Wat is jouw top 5? Laat vooral weten wat je de komende week anders hebt gedaan om iets negatiefs om te draaien naar iets positiefs, door te kijken naar jouw sterke kanten!

Tagged with: , ,