Drie dagen een conferentie over spelen. In Denemarken. Het land van LEGO. Dus ja, dat voelt als een vrij natuurlijke plek. Want ook LEGO heeft al een aantal jaren door dat spelen niet alleen voor kinderen is, maar voor alle leeftijden (op sommige sets staat een leeftijdsgrens van 4-99 jaar tenslotte). Maar ook het gebruik van LEGO op het werk, voor beleid maken en grote beslissingen nemen is niet aan LEGO voorbij gegaan en zelfs uitermate geschikt voor, hence de LEGO serieus play.

Dus, Denemarken, zeer geschikt land om te spelen. Vandaar dat de conferentie Counterplay dit jaar al voor de vierde keer hier gehouden wordt. Zelfs zeggen ze dat ze werken aan het bouwen van een community én een beweging richting een speelsere samenleving. De conferentie is internationaal. Op dag 1 heb ik met name met Europeanen en Noord-Amerikanen gesproken en een verdwaalde Aziaat.

En waar gaat het dan zoal over, tijdens zo’n conferentie. Nou tis natuurlijk niet een conferentie waar je lezing na lezing bijwoont en er weinig interactie is. Bij deze conferentie mag je creatieve werkvormen verwachten en vooral veel zelf en samen spelen. En dat gebeurt!

De rode draad van vandaag (en dat is deels door mijn keuze van de playshops natuurlijk) waarom zouden we moeten spelen en waarom doen we dat niet vaker?
Tijd om hier es een paar blogs aan te wijden.

Allereerst: waarom zouden we meer moeten spelen?

Tagged with: