Dr. Stuart Brown heeft 8 speelpersoonlijkheden vastgesteld op basis van neurowetenschap en natuurlijk gedrag dat hij heeft geobserveerd bij dieren en mensen. (Play: How it Shapes the Brain, Opens the Imagination, and Invigorates the Soul, 2010). Welk speelpersoonlijkheid ben jij? 

Tijdens CounterPlay 2019 gaf Gabi Linde een workshop over de speelpersoonlijkheden. Nog geen wetenschappelijke onderbouwde methodiek, maar via self assessment kozen we onze top 3 van speelvoorkeurpersoonlijkheden. We gingen in groepen bij elkaar staan met als overeenkomst de eerste voorkeur. We gingen op zoek naar overeenkomsten. En die waren er heel veel! Hoe je en waar je heen gaat op vakantie, wat je leuk vindt om te doen in je vrije tijd, hoe je een menukaart leest en beslist wat je wilt eten.

En, we zijn op zoek gegaan naar onze speel-soulmate. Wie had dezelfde voorkeuren als top 2, met als ultieme doel: hoe veel dezelfde voorkeuren heb je en kun je iemand vinden die exact hetzelfde wil?

Mijn top 3?

  1. Explorer
  2.  Artist/ creator
  3. Kinesthete

Ben jij mijn speelsoulmate?